lørdag 10. april 2010

Mann i dress

Han blir stående litt rådvill innenfor butikken. Han kan ikke huske sist han var i en matbutikk. Stort sett spiser han ute, og de få dagligvarene han bruker, er det den personlige assistenten som skaffer. Han trommer lett med fingrene mot låret mens han prøver å tenke tilbake. Nugatti, kommer han på. Datteren var alltid så glad i det. Han finner fram til hylla med sjokoladepålegg. Det var da ikke flere typer Nugatti sist han var i en matbutikk? Og det er da den røde som er den originale? Etter litt vurdering blir han enig med seg selv, og plukker ned en av de røde boksene. Så blir han stående og lure på hva det var sønnen pleide å spise.
Til slutt mener han å huske at han var glad i leverpostei. Den gule med ansikt på. Han finner tre bokser av den, og går mot kassa. Brød kan han kjøpe i bakeriet på tur hjem.

På tur til kassen går han forbi et stativ med brosjyrer. Han ser på en av brosjyrene, ”Middagstips” står det på den. Da kommer han på at han helt har glemt noe de kan ha til middag. Han går bort til kjøledisken, og vurderer mulighetene. Til slutt bestemmer han seg for en pakke karbonadekaker, det liker de sikkert. Så kan de ha pasta til. Endelig kan han få brukt pastamaskinen han fikk i gave for noen år siden. I farten kan han ikke huske hva som trengs for å lage fersk pasta, men så snart han har sjekket oppskriften kan han sende assistenten ut på oppdrag. Det er ingen kø foran kassa, så han får betalt varene sine med en gang. ”Oppdrag utført”, tenker han, og er riktig fornøyd idet han går ut av butikken. Lite aner han om at på de fem årene som har gått siden han sist så barna sine, er sønnen blitt vegetarianer, og datteren sunnhetsfrik som aldri spiser sukker…

Etiketter:

10 Kommentarer:

Blogger Elisabet sa ...

Hjelpes meg så flink du er. En så flott historie bare ut ifra en kassalapp. Sta på vivrer. Gleder meg til å lese mere fra deg.

10. april 2010 kl. 14:13  
Blogger Kozemor sa ...

Så herlig skrevet!
Kan virkelig sette meg inn i den usikkerheten han føler. Tvisten på slutten er genial!
Bloggen din er herved oppført på blogglisten min!
Lykke til videre med skrivingen!

10. april 2010 kl. 14:30  
Blogger Lunamon sa ...

Kor arti det her va!. Førr en fantasi du har. Ikke kem som helst som "ser" det her utifra en kassalapp. Les jo mor di sin blogg og du e også på lista nu. Løkke tel!

10. april 2010 kl. 15:06  
Blogger Vibeke alias Angelita sa ...

Knallbra skrevet! Så flink du er.

10. april 2010 kl. 16:13  
Blogger wigdis sa ...

Herlig historie og overraskende slutt. Kjempebra.
Gleder meg til neste historie.

10. april 2010 kl. 16:36  
Blogger Jeanette sa ...

Oj, så flink du er til å skrive! Minner meg litt om meg selv, når jeg var litt yngre enn deg (13-14 år). Da skrev jeg også endel historier, mest om kjærlighet og forelskelse, men det gikk over...
Håper du lykkes som forfatter etterhvert. Masse lykke til:-) Klem.

10. april 2010 kl. 22:26  
Anonymous Anonym sa ...

Spennende, Pia! Jeg gleder meg til fortsettelsen, for dette lover godt. Skal tro hvordan det går når han får ungene sine på besøk?
Og til Jeanette rett ovenfor meg: jeg håper det var skrivingen som gikk over, ikke kjærlighet og forelskelse? :)
Erik

11. april 2010 kl. 00:16  
Anonymous Sissel sa ...

For ein god idè å skrive historier ut frå ein kassalapp :-) For å seie det på godt norsk: keep up the good work!

11. april 2010 kl. 00:32  
Blogger Elimor sa ...

Gleder meg stort til å følge med deg fremover. Dette var gøy.

11. april 2010 kl. 04:45  
Anonymous Tyra sa ...

Du er FLINK til å skrive Pia! Fortsett med gode historier :D

10. mai 2010 kl. 12:23  

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

<< Startsiden