søndag 11. april 2010

Med tre sjokolader i vesken

Foreløpig var dette den eneste ulempen hun hadde oppdaget ved å være gift med en ernæringsfysiolog. Han var helt imot sjokolade. Og hun var helt for det. I begynnelsen av forholdet deres hadde hun latt som om hun var like opptatt av sunnhet som han var, for å gjøre inntrykk på ham. Det angret hun litt på nå. Det var helt greit med den sunne hverdagsmaten, men den totale mangelen på sjokolade, den var litt vanskelig.

Så hun hadde utviklet en taktikk. Hver fredag, på tur hjem fra yoga stakk hun innom en matbutikk. Denne matbutikken var langt unna der de bodde, så ingen av de ansatte visste hvem hun var, og ingen ville sladre til mannen hennes. Det var ikke det at han ville straffe henne, han var snill som et lam og ville aldri funnet på noe sånt. Men det var tanken på å måtte innrømme at hun hadde smugspist sjokolade i alle de årene de hadde vært gift. Det ville bare være for pinlig. Så hver fredag dro hun innom denne matbutikken, og brukte lang tid foran sjokoladehyllen før hun bestemte seg.

Hver uke kjøpte hun tre sjokolader, som hun la i vesken. Den var et trygt hjemmested, helt fram til mandag. Da tok hun vesken, med sjokoladene i, med seg på jobb, og gjemte sjokoladene i en skuff. Så spiste hun én sjokolade på mandag, én på onsdag, og den siste på fredag, før hun på nytt fylte opp det lille lageret til en ny uke. Denne uken bestemte hun seg for en Toppris, en Mandelstang og til slutt en melkesjokolade med kjekskrønsj. Den siste hadde hun aldri smakt før. Da hun satt i bilen med de tre sjokoladene i vesken kjente hun den velkjente blandingen av tilfredshet, og en liten dose skam, over at hun i snart fem år hadde lurt mannen sin, igjen og igjen. Og hun hadde slett ingen planer om å stoppe nå.

Etiketter:

5 Kommentarer:

Blogger Hanne sa ...

Hi-hi. Litt bra, da.
Rettere sagt: Veldig bra :-)

Jeg tror denne kan være nærmere sannheten enn du aner (eller kanskje vet du det utmerket godt).

Bare legg merke til hva Ansvarlige Husmødre gjør når de pakker en omfangsrik ukehandel ned i x antall handleposer: Noen utvalgte varer finner veien nettopp ned i håndvesken. Det er sjelden blomkål eller zalo. Tvert imot: det aller vanligste er nettopp... sjokolade. Hva tror du skjer med den??

Jeg har bare OBSERVERT dette fenomenet, altså. De godsakene jeg handler, blir bestannndig delt med familien ;-)
For jeg er en sånn englemor.

11. april 2010 kl. 07:16  
Anonymous ajende sa ...

Kunne nesten tro det var min handlelapp, og opplegg. Flotte fortellinger du har og jeg gleder meg til å lese resten her.

11. april 2010 kl. 14:05  
Blogger Marire sa ...

hei Pia. jeg liker bloggen din. og kvitteringshistoriene er finfine! jeg gleder meg til å lese mer. :)

12. april 2010 kl. 08:57  
Anonymous Monica sa ...

åh, fint! jeg kommer til å fortsette å følge bloggen din, elsker sånne små historier :')

12. april 2010 kl. 12:33  
Blogger Kozemor sa ...

Hihihihihi
Hvem kvinne kan leve uten sjokolade? Det er nok ikke mange!For en fantasi du har!!

17. april 2010 kl. 02:12  

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

<< Startsiden